Keuken verbouwen

Keuken verbouwen? 5 inspirerende ideeën

×
Ga terug naar het overzicht
Keuken verbouwen

Keuken verbouwen?

Bent u uitgekeken op de keuken of is die hopeloos verouderd en aan vervanging toe? Of wilt u in uw bedrijfspand een professionele keuken laten plaatsen waar uw personeelsleden de lunch kunnen voorbereiden en koffie kunnen halen? Dan staat u voor een leuke, maar ook een pittige opgave. Keukens zijn in verschillende soorten, maten, kleuren, stijlen en prijsklassen verkrijgbaar en u vraagt zich dan ook af hoe u de beste keuzes maakt. Geen probleem, want in onze blog geven wij 5 inspirerende ideeën waarmee u uw keuken verbouwen kunt.

Idee 1: Een stukje natuur in de keuken

Tegenwoordig zijn we steeds vaker op zoek naar manieren waarmee we het buiten- en het binnenleven kunnen combineren. De enige manier om dat te bewerkstelligen is om de natuur in huis te halen. Betekent dat dan dat u een aantal planten in uw keuken moet plaatsen? Dat is altijd een goed idee, maar er zijn veel meer mogelijkheden om een botanische keuken te bouwen.

Een botanische keuken heeft een natuurlijke uitstraling waarin veelvuldig gebruik wordt gemaakt van voldoende daglicht, witte tinten en houten accenten. Accessoires en meubels van natuurlijke materialen, van natuursteen tot aan hout, mogen zeker niet in een botanisch model ontbreken. Evenals een gebrek aan planten en bloemen, wat simpelweg not done is.

Idee 2: Ruimtelijke keuken met kookeiland

De ruimtelijke keuken met kookeiland is een trend die de laatste jaren aanhoudt en die ook alsmaar populairder wordt. Rommelige keukens zijn tegenwoordig uit den boze en bij een ruimtelijke keuken geniet u niet alleen van voldoende bewegingsruimte, maar ook van voldoende bergingsruimte. Een kookeiland is ook iets wat in een ruimtelijke keuken niet mag ontbreken. Niet alleen vanwege het feit dat het voor een warme en gezellige uitstraling zorgt, maar u geniet dan ook van voldoende werkruimte. Wat ook essentieel is als u voor grotere gezinnen en veel visite eten wilt klaarmaken. Dit is een belangrijk punt om goed over na te denken voordat u uw keuken verbouwen gaat.

Idee 3: Landelijke keuken

Een landelijke keuken lijkt heel erg op de botanische stijl, maar met het grote verschil dat een landelijke keuken een strakker design heeft. Veel bergingsruimte en oplossingen in de vorm van innovatieve keukenkastjes en opbergrekken staan doorgaans in de landelijke keuken centraal. Waarin veel daglicht zijn weg naar binnen vindt en natuurlijke materialen worden gebruikt voor de aankleding. Vooral accessoires en meubels van hout misstaan in de landelijke keuken niet. Evenals natuurlijke lichte tinten voor op de muren, plafonds en de keukenkastjes van hout.

Idee 4: Meer gezelligheid met een woonkeuken

We zien ook steeds vaker dat de keuken allang niet meer de plek is waar alleen nog maar het eten wordt klaargemaakt en de afwas wordt gedaan. Veel mensen vinden het gezellig om in de keuken te leven, te praten met vrienden en familie of om met het gezin een maaltijd te nuttigen en de dag door te spreken. Met een mooi ingerichte woonkeuken wordt het een fijne plek in huis waar u graag bent. Uiteraard heeft u dan wel een mooie warme inrichting nodig die met behulp van natuurlijke en onderhoudsvriendelijke materialen is vervaardigd. Dit is ook weer een goed om over na te denken wanneer u uw keuken verbouwen gaat.

Idee 5: Duurzame keukens

Het laatste idee mag niet als een verrassing komen, want een duurzame keuken staat bij vrijwel iedereen bovenaan het lijstje. Een duurzame keuken is een keuken die vervaardigd is van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen die gezelligheid en warmte uitstralen. Uiteraard is het van belang wanneer u uw keuken verbouwen gaat tot een duurzame keuken, deze ook gemaakt is om jarenlang mee te gaan en van alle gemakken, zoals extra bergingsruimte en ook de juiste apparatuur, voorzien is.

Tot slot

Wilt u weten welke keuken het beste bij u past en heeft u gericht advies nodig? En wenst u een voorstel op maat te ontvangen voordat u uw keuken verbouwen gaat? Neem dan vrijblijvend contact op met Goslinga Interieurbouw. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Vraag offerte aan

Ga terug naar het overzicht
Maatwerk interieurbouw

Frisse ideeën

Wij gaan de uitdaging aan

We gaan graag uw uitdaging aan. We omarmen ‘m zelfs. We zetten frisse ideeën om in bijzondere meubelen en ruimtes. Kwaliteit en service, zonder compromis. Ongeacht de grootte van uw project of uw budget. Samenwerken? Neem gerust even contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Offerte aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Heeft u een leuk idee?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bij Goslinga Interieurbouw werken we met hoogwaardige materialen en is alles met de hand gemaakt. Wilt u een unieke inrichting of meubels op maat?

Offerte aanvragen