Garage verbouwen tot kantoor

Garage verbouwen tot kantoor? In 5 stappen geregeld

×
Ga terug naar het overzicht
Garage verbouwen tot kantoor

Garage verbouwen tot kantoor? In 5 stappen geregeld

Heeft u een garage die u niet gebruikt? Wilt u uw garage verbouwen tot kantoor? Dat is helemaal geen slecht idee, maar het is wel een arbeidsintensieve klus die u het beste door een expert, zoals Goslinga Interieurbouw, kunt laten uitvoeren. Sinds een aantal jaren werken we vaker thuis en dan is een goede plek waar u ongestoord en geconcentreerd kunt werken essentieel. De garage leent zich daar uitstekend voor, maar voordat u daar kunt plaatsnemen moet er nog wel het een en ander gebeuren. In onze blog geven we 5 stappen aan die essentieel zijn bij een garage verbouwen tot kantoor.

De eerste stap naar een kantoor bij huis

Voordat u met zaagmachines, schroeftollen en andere gereedschappen aan de slag gaat of de expert de opdracht geeft om uw garage tot kantoor te verbouwen, is het slim dat u eerst contact opneemt met de gemeente. Ondanks dat de garage bij uw woning hoort en feitelijk op uw eigen terrein staat, is het in de regel nodig dat de gemeente akkoord gaat met uw verbouwingsplannen. In sommige gemeenten is een meldplicht al voldoende, terwijl bij andere gemeenten een bouwvergunning nodig is. Wanneer u eerst deze zaken op orde hebt loopt u ook geen risico dat u sancties en boetes krijgt opgelegd.

Een plan van aanpak

Een garage verbouwen tot kantoor vereist een plan van aanpak. Een garage heeft doorgaans niet de eigenschappen om er comfortabel te kunnen werken. Soms is er een gebrek aan daglicht, is de ventilatie niet op orde en heeft u te maken met een slechte tot matige isolatie, waardoor het niet comfortabel genoeg is om hier gedurende 8 uur lang te werken. Met een goed plan van aanpak weet u precies wat er moet gebeuren om de garage om te toveren tot een heerlijke thuiswerkplek.

Waar moet uw thuiskantoor aan voldoen?

Waarschijnlijk heeft u specifieke wensen aan uw thuiskantoor en het is goed om dat scherp te hebben. Als u de garage toch gaat of laat verbouwen, kunt u het beste het direct goed aanpakken, zodat u ook de komende jaren volop van uw thuiskantoor kunt genieten. Houd u ook rekening met bijvoorbeeld de stroomvoorziening en de internetverbinding. Doorgaans moet u kabels trekken of laten leggen als u in de tot kantoor omgebouwde garage van genoeg stroom en een goed internetsignaal gebruik wilt maken.

Budgetteren

De minst leuke stap is waarschijnlijk budgetteren, want u heeft een bepaald bedrag in gedachten of beschikbaar die u aan een verbouwing kunt besteden. Het is belangrijk dat u goed scherp heeft welke werkzaamheden benodigd zijn en wat de materiaalkosten zijn. Op het moment dat u boven het budget stijgt, kunt u nog keuzes maken om bepaalde voorzieningen juist wel of op een later moment te plaatsen.

Offerte aanvragen

De laatste stap is een offerte aanvragen en de opdracht geven om uw garage te laten verbouwen. Van experts als Goslinga Interieurbouw, krijgt u een voorstel op maat. Het voordeel is dat wij vrijwel alle werkzaamheden kunnen verrichten. Van het aanpassen tot aan het inrichten van uw garage. Zelfs de benodigde stuc- en schilderwerkzaamheden kunnen wij aanbieden. Evenals het aanleggen van elektra en een goede internetverbinding.

Tot slot

Wilt u uw garage verbouwen tot kantoor? Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vraag offerte aan

Ga terug naar het overzicht
Maatwerk interieurbouw

Frisse ideeën

Wij gaan de uitdaging aan

We gaan graag uw uitdaging aan. We omarmen ‘m zelfs. We zetten frisse ideeën om in bijzondere meubelen en ruimtes. Kwaliteit en service, zonder compromis. Ongeacht de grootte van uw project of uw budget. Samenwerken? Neem gerust even contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Offerte aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Heeft u een leuk idee?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bij Goslinga Interieurbouw werken we met hoogwaardige materialen en is alles met de hand gemaakt. Wilt u een unieke inrichting of meubels op maat?

Offerte aanvragen