Bamboe meubels

Bamboe meubels laten maken? 5 redenen waarom jij voor bamboe moet kiezen

×
Ga terug naar het overzicht
Bamboe meubels

Bamboe meubels laten maken? 5 redenen waarom jij voor bamboe moet kiezen

U bent op zoek naar eigentijdse en unieke meubels die niemand anders heeft. Daarom schakelt u ook de specialist in op het gebied van interieurbouw. U kunt meubels op maat laten maken en u heeft ook de keuze uit verschillende soorten materialen, zoals eiken-, essen- en notenhout. Bamboe is eveneens een goede keuze, want het materiaal leent zich uitstekend voor het vervaardigen van meubels.

Is bamboe wel stevig genoeg?

U twijfelt misschien over de stevigheid van bamboe, maar het bamboe dat gebruikt wordt voor het vervaardigen van meubels is enorm stevig. Dat is te danken aan de techniek waarbij meerdere platen bamboe op elkaar worden geperst. Na dit proces kan het materiaal van massief bamboe worden bewerkt.

Door de flexibiliteit van bamboe is het ook breed toepasbaar en houtbewerkers prefereren het materiaal, omdat het flexibeler en makkelijker te bewerken is dan bepaalde houtsoorten. Terwijl het materiaal wel karakteristieke overeenkomsten heeft met bepaalde soorten hout. Vrijwel alles is van bamboe te maken. Van complete gevels tot aan fauteuils en tafels tot aan ronde barren en balies.

Natuurlijke uitstraling van bamboe meubels

Met bamboe meubels haalt u ook een stukje natuur in huis. Iets wat we tegenwoordig maar al te graag doen. We zoeken steeds meer manieren om het buiten- en het binnenleven te combineren en met bamboe meubels bereikt u dat doel. Bamboe is van natuurlijk materiaal gemaakt en heeft dus ook die natuurlijke uitstraling waarnaar u zoekt. U kunt bamboe ook uitstekend combineren met woonaccessoires van natuurlijke materialen, zoals hout en rotan en u kunt het interieur verrijken met het plaatsen van planten. In een bohemian woonstijl komt bamboe bijvoorbeeld uitstekend tot zijn recht.

Geen onderhoud nodig

Door het materiaal en de stevigheid ervan, heeft bamboe haast geen onderhoud nodig. Wat een belangrijke reden kan zijn om juist voor bamboe meubels te kiezen. Feitelijk hoeft u slechts een keer per jaar bamboe meubels te reinigen. Dit kan met een speciale bamboeolie die verkrijgbaar is. Door dit jaarlijks te doen blijft het bamboe lang mooi en kunt u er ook jarenlang van genieten. Door bamboe goed te onderhouden voorkomt u ook het risico op krassen, waar het materiaal wel iets gevoeliger voor is.

Bamboe meubels zijn duurzaam

Dat is ook direct een mooi bruggetje naar het feit dat bamboe duurzaam is. Het is natuurlijk materiaal dat op een zo milieuvriendelijke manier wordt vervaardigd. Uiteraard moet het bamboe dan wel voorzien zijn van de juiste certificering. De stevigheid van bamboe zorgt ervoor dat de meubels die ervan gemaakt worden jarenlang meegaan. Dus u investeert ook in op maat gemaakte bamboe meubels voor op de lange termijn. Zelfs wanneer u kiest voor bamboe meubels om buiten neer te zetten.

Bamboe meubels laten maken?

Bent u op zoek naar een specialist die voor jou op maat gemaakte meubels van bamboe kan maken? Wilt u iets unieks en meubilair dat niemand anders heeft? Voor bijvoorbeeld in uw winkel, de kantine van een voetbalvereniging of de keuken van het bedrijfspand? Bij Goslinga Interieurbouw bent u aan het juiste adres voor al uw maatwerk meubels. Alle meubels die wij vervaardigen worden met de hand gemaakt. In onze werkplaats in Wekerom. Om ze vervolgens met de grootste zorg bij u thuis af te leveren.

Tot slot

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag offerte aan

Ga terug naar het overzicht
Maatwerk interieurbouw

Frisse ideeën

Wij gaan de uitdaging aan

We gaan graag uw uitdaging aan. We omarmen ‘m zelfs. We zetten frisse ideeën om in bijzondere meubelen en ruimtes. Kwaliteit en service, zonder compromis. Ongeacht de grootte van uw project of uw budget. Samenwerken? Neem gerust even contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Offerte aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Heeft u een leuk idee?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bij Goslinga Interieurbouw werken we met hoogwaardige materialen en is alles met de hand gemaakt. Wilt u een unieke inrichting of meubels op maat?

Offerte aanvragen