Akoestiek verbeteren

Akoestiek verbeteren in een binnenruimte? Feiten en fabels

×
Ga terug naar het overzicht
Akoestiek verbeteren

Akoestiek verbeteren in een binnenruimte? Feiten en fabels

In de wereld van akoestiek zijn er veel verhalen die in stand worden gehouden, maar die niet op waarheden zijn gebaseerd. Tijdens uw zoektocht naar oplossingen waarmee u de akoestiek in uw kantoor of in uw woning kan verbeteren, zult u ontdekken dat er legio mogelijkheden zijn. Dat wil nog niet zeggen dat ook iedere oplossing die aangedragen wordt effectief is. Daarom willen we u meer vertellen over de feiten en de fabels over het verbeteren van de akoestiek.

De fabels op een rij

We beginnen onze blog met de fabels die de ronde gaan over akoestiek verbeterende oplossingen. Er zijn legio mogelijkheden die aangedragen worden door specialisten, maar er is een groot aantal oplossingen die niet of nauwelijks werken. Dat wilt u het liefste voorkomen als u op zoek bent naar akoestiek verbeterende oplossingen.

Geluidsoverlast verdwijnt

Het eerste fabel over het verbeteren van de akoestiek is dat eventuele geluidsoverlast verdwijnt als u voor bepaalde oplossingen kiest. Dit is slechts voor een deel waarheid. Er zit namelijk een groot verschil in geluidisolerende en geluidsabsorberende oplossingen. Geluidsisolerende oplossingen zijn ervoor gemaakt om geluid te weren, terwijl geluidsabsorberende oplossingen geluid opnemen.

In theorie is het dus nog steeds mogelijk dat u bijvoorbeeld uw buren hoort als u voor een akoestiek verbeterende oplossing kiest. Of dat u nog steeds de auto’s hoort die door uw straat rijden. Wilt u het geluid weren? Dan zult u moeten kiezen voor geluidsisolerende oplossingen die ervoor zorgen dat geluid van buitenaf buiten blijft en de geluiden die u maakt binnen blijven.

Geluidsabsorberende oplossingen zijn goed weg te werken

In principe zijn geluidsabsorberende oplossingen niet goed weg te werken. Het materiaal moet namelijk de kans hebben om geluid op te nemen. Wanneer u het geluidsabsorberende materiaal bijvoorbeeld achter een schilderij plaatst, wat overigens op advies enorm vaak wordt gedaan, is de oplossing allesbehalve effectief. Het geluid kan het materiaal dat achter een lijst zit niet bereiken en de oplossing die u plaatst heeft dus ook geen kans om geluid op te nemen.

Datzelfde geldt voor de aangedragen oplossing om geluidsabsorberende materialen onder een tafel te plaatsen. Het is een fabel dat dit een effectieve methode is om de akoestiek te verbeteren, terwijl u het materiaal niet ziet. Het geluid moet namelijk te vaak weerkaatst worden om het materiaal aan de onderzijde van een tafel te kunnen bereiken.

De feiten over akoestiek verbeteren

Feitelijk zijn er maar een paar goede oplossingen waarmee de akoestiek in een ruimte kan worden verbeterd. Dat is namelijk het laten plaatsen van bijvoorbeeld geluidsabsorberende wandpanelen, plafondpanelen en lattenwanden. Als we inzoomen op deze oplossingen heeft u wel enorm veel keuze uit de materialen waarvan ze worden gemaakt, de uitstraling en stijl die ze hebben en het formaat.

Tot slot

Een van de betere oplossingen zijn de panelen en wanden die van duurzame houtsoorten worden vervaardigd. U kunt deze oplossingen bij een expert, zoals Goslinga Interieurbouw, op maat laten maken en bij u op kantoor of in uw woning laten plaatsen. Bent u nieuwsgierig naar welke geluidsabsorberende oplossingen er zijn waarmee u de akoestiek in uw kantoor of woning kunt verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Offerte aanvragen

Ga terug naar het overzicht
Maatwerk interieurbouw

Frisse ideeën

Wij gaan de uitdaging aan

We gaan graag uw uitdaging aan. We omarmen ‘m zelfs. We zetten frisse ideeën om in bijzondere meubelen en ruimtes. Kwaliteit en service, zonder compromis. Ongeacht de grootte van uw project of uw budget. Samenwerken? Neem gerust even contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Offerte aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Heeft u een leuk idee?

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bij Goslinga Interieurbouw werken we met hoogwaardige materialen en is alles met de hand gemaakt. Wilt u een unieke inrichting of meubels op maat?

Offerte aanvragen